Продължителното промотиране на събития е неизменна част от всекидневните задължения на всеки успешен организатор. Колкото и да е банално, намаленията са нещото което движи световната търговията и хората са много по-склонни да пазаруват в тези периоди.

Месец февруари е международно разпознат като месеца на любовта заради празника Св. Валентин и това го прави много подходящ период, в който могат да се стимулират продажбите чрез любовна тематика и намаления.

Друг фактор, който прави този месец важен момент за вашата първа кампания в новата година е затишието, което се получава след бомбардировките и истерията покрай коледните и новогодишни празници. Реално това е първия момент, в който потребителите масово са готови отново да се поглезят с повече харчене. 

Една от най-разпространените любовни кампании за събития през февруари е т.н. „Един билет за двама“. Тази кампания се среща най-вече при театралните и оперни постановки, но работи еднакво добре за всякакъв тип развлекателни събития. Със своя уникален интерфейс и гъвкавост, системата Ентейс позволява лесното конфигуриране на подобен тип рекламна кампания. Това може да се случи по два начина. 

 

Ваучер „любов“

Можете да създадете ваучер с код „любов“ (или друго подобно име), който да промотирате чрез вашите рекламни канали. С няколко прости стъпки, конфигурацията на този ваучер е лесна, а именно:  

 1. Влизаме в системата 
 2. От главното меню избираме Ваучери и кликваме на бутона . 
 3. В полето „Уникален Код“ въвеждаме „любов“.  
 4. В полето „Описание“ въвеждаме „Този ваучер важи при закупуване на четен брой места до 10.Попълнената форма трябва да изглежда по подобен начин:
 5. След като сме готови натискаме бутона „Запази“.
 6. След запазване системата ни връща отново в страницата със всички създадени ваучери. Там намираме новосъздадения от нас „любов“ и кликваме най-десния бутон „Правила“. 
 7. Към този момент не би следвало да имаме никакви създадени правила за този ваучер. Кликваме на бутона . 
 8. При създаване на ново правило – попълваме полетата със следната информация.
  Заглавие: „Един билет за двама“,
  Отстъпка: „50%“ 
 9. След това добавяме 5 условия като натиснем бутона – 5 пъти. За всяко условие избираме „Брой места в поръчка =“ и след това попълваме числата 2, 4, 6, 8, 10 във всяко поле. 
 10. От първото падащо меню непосредствено под „Условия“ избираме опцията „Когато едно е изпълнено“. 

 

 

Накрая попълнената конфигурация трябва да изглежда по този начин:

 

След като сме готови кликваме бутона „Запази“. Вече можем да започнем да разпространяваме ваучера сред нашата аудитория. Всеки клиент, който закупи четен брой места (до 10) ще получи 50% отстъпка. 

 

ВАЖНО:

Когато кампанията приключи можем да деактивираме ваучера отново от страница „Ваучери„. Допълнително можем да направим настройка за дата на валидност и лимит на използване.  За повече информация прочетете – Създаване на ваучери.

 

Ценови политики 

По същия начин можем да създадем ценова политика със същите условия, която да предоставя намаления, ако бройката закупени места е четна. Основната разлика между ваучерите и ценовите политики е, че докато ваучера трябва да бъде въведен от потребителя, то ценовата политика прави отстъпките автоматично. Друга важна разлика е, че ценовата политика трябва да бъде избрана в момента на създаване на събитието докато ваучера може да бъде създаден и използван на по-късен етап. 

За да създадем ценова политика кликваме на бутона „Ценови политики“ от главното меню и създаваме нова от бутона . Въвеждаме името на новата политика – например „Любов“ и запазваме. След това следваме същите стъпки както при създаване на ваучер за настройка на условията на отстъпка. 

За повече информа информация прочетете – Създаване на ценова политика.

още статии